Аналіз підходів до створення сайтів та вимог щодо їх інформаційного наповнення

DOI №______

  • Аронов А. О. (Aronov A. O.) Державний університет телекомунікацій, м. Київ

Анотація

Проаналізовано темпи зростання кількості веб-сайтів у мережі Інтернет, розглянуто основні види сайтів, визначено ключові підходи до їх створення, починаючи від планування ідеї, розробки технічної структури та макета сайту, верстки макета, поєднання систем управління контентом сайту та закінчуючи наповненням і тестуванням сайту. На підставі проведеного аналізу з метою ефективного функціонування веб-сайтів визначено вимоги до їх інформаційного наповнення для виконання завдань пошукової оптимізації та забезпечення їх корисності для користувачів. З огляду на те, що майже кожний сайт можна коригувати (змінювати структуру, створювати нову інформацію, завантажувати файли), для його ефективного функціонування необхідна логічна організація даних, яка, у свою чергу, є важливою основою для технічного та інформаційного супроводження веб-сайту. Виявлено проблеми при адмініструванні сайтів та показано важливість інформаційно-аналітичного забезпечення системи для підтримки ведення сайту.

Ключові слова: розробка сайтів; види контенту сайту; супроводження сайту.

Список використаної літератури
1. Mehta N. Choosing an Open Source CMS. Beginner’s Guide. Packt – 2009. С. 340.
2. Netcraft | Internet Research, Anti-Phishing and PCI Security Services [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://news.netcraft.com/archives/2018/01/19/january-2018-web-server-survey.html (дата звернення 25.02.2018).
3. Сколько сайтов в уанете (инфографика) [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://ain.ua/2015/03/09/skolko-sajtov-vuanete-infografika (дата звернення 23.03.2018).
4. Буйницька О. П. Інформаційні технології та технічні засоби навчання: навч. посіб. 2012. С. 13.
5. Основы верстки [Електронний ресурс]. Режим доступу: http://htmlbook.ru/content/osnovy-verstki (дата звернення: 08.02.2018).
6. Аналіз лінгвістичних методів пошукової оптимізації інтернет ресурсів / А. О. Аронов, В. В. Вишнівський, І. В. Замаруєва, В. В Клюковський // Інформаційна безпека. 2016. №23. С. 25.

Номер
Розділ
Статті