Основні критерії для технічної реалізації системи 112 в Україні

DOI №______

  • Олійник Д. О. (Oliinyk D. O.) Державний університет телекомунікацій, м. Київ

Анотація

У статті висвітлено актуальні питання, пов’язані із завданням щодо створення Служби 112 в Україні як комплексної системи реагування на надзвичайні ситуації. На прикладі системи оперативно-диспетчерського управління (СОДУ) Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) України досліджено переваги і недоліки систем, що перебувають в експлуатації вітчизняних екстрених служб, а також з’ясовано особливості систем, що їх використовують зарубіжні служби з реагування на екстрені ситуації. Розглянуто технічні комплекси, на базі яких можна створити автоматизовану систему реагування на надзвичайні ситуації в Україні.

Ключові слова: автоматизована система управління; комплексна система реагування на надзвичайні ситуації; система оперативно-диспетчерського управління; Служба 112.

Список використаної літератури
1. Калиновський А. Я., Шматко О. В. Розробка АСУ для ОДС ОКЦ ГУ ДСНС України у Харківській області // Вісник Нац. техн. ун-ту «ХПІ». 2014. №4(141). С. 205.
2. Як працює «ЦУНамі» — Центр управління нарядами поліції [Електронний ресурс]. Режим доступу: http://archive.objectiv.tv/300915/119242.html — Назва з екрану.
3. Титаренко А. В. Аналіз чинників, які впливають на час прибуття оперативно-рятувальних підрозділів на виклик // Науковий вісник УкрНДІПБ. 2015. №2(32). С. 32.
4. Коваленко Р. И., Шматко А. В. Разработка программного блока, предназначеного для оптимизации размещения пожарных и аварийно-спасательных автомобилей в пожарно-спасательных подразделениях города Харькова [Електронний ресурс]. Режим доступу: http://repositsc.nuczu.edu.ua/bitstream/123456789/4403.pdf — Назва з екрану.
5. Компьютерная имитационная система CIS-KOSMAS [Електронний ресурс]. Режим доступу: http://academygps.ru/nauka/innovacionnyje-razrabotki/komputernaja-imitacionnaja-sistema-ciskosmas — Назва з домашньої сторінки Інтернету.
6. Борисова Л., Закора О., Фещенко А. Автоматизовані системи управління та зв’язок: курс лекцій. Харків, 2017. С. 242.

Номер
Розділ
Статті