Удосконалення електронної освітньої платформи для підвищення успішності учнів завдяки автоматизації процесу навчання

DOI №______

  • Романченко В. О. (Romanchenko V. O.) Державний університет телекомунікацій, м. Київ
  • Жебка В. В. (Zhebka V. V.) Державний університет телекомунікацій, м. Київ
  • Коба А. Б. (Koba A. B.) Державний університет телекомунікацій, м. Київ

Анотація

Досліджено проблему взаємодії вчителів та батьків: установлено особливості та недоліки. Проаналізовано існуючі пропозиції в сфері інформатизації в сучасній освіті як в Україні, так і за кордоном, розкрито їх недоліки. Розглянуто системи Moodle та MobiReg. Визначено, що наявним системам не вистачає таких функцій: треккінгу, виконаних вправ та матеріалів, використаних під час уроку, можливості надання додаткових матеріалів для поглибленого вивчення чи вправ для тих, хто хоче краще вивчити матеріал, можливості повторно використовувати зазначені матеріали під час підготовки уроків в інших класах, миттєвого інформування батьків про успішність учня зі змогою задання цільової успішності учня, з можливістю отримувати особливі попередження, якщо з якихось причин учень здобув незадовільну оцінку чи пропустив заняття. На основі отриманих результатів запропоновано функціонал системи, який має на меті покращити існуючі системи. Проведено необхідні розрахунки для реалізації даної системи, визначено та описано необхідні БекЕнд та ФронтЕнд. БекЕнд буде відповідати за авторизацію, збереження інформації, її оброблення і відправку нотифікацій, а ФронтЕнд буде в зручному вигляді подавати всю необхідну інформацію батькам та вчителям. Встановлено переваги запропонованої системи. Система дозволяє оптимізувати взаємодію між вчителями та батьками завдяки інформатизації цього процесу та використанню при цьому ефективного функціонала. Запропонована загальношкільна система дасть змогу вчителям зберігати в системі плани кожного уроку, вносити домашні завдання, а також додаткові завдання, які можна виконати для кращого вивчення матеріалу уроку. Батьки, у свою чергу, зможуть ставити мету для учня та отримувати інформацію про її виконання. Також систему можна використати для ведення шкільної документації і автоматичної генерації необхідної звітності. Це дозволить звести до мінімуму всю роботу вчителя, пов’язану зі звітністю.

Ключові слова: електронна освітня платформа; автоматизація процесу навчання; інформаційні технології; функціонал; загальношкільна система.

Список використаної літератури
1. URL: https://zaxid.net/minosviti_planuye_z_lipnya_zaprovaditi_elektronniy_dokumentoobig_n1424369
2. Морзе Н. В. Методика навчання інформаційних технологій. Ч. ІІІ. Методика навчання основних послуг глобальної мережі Інтернет. Київ: Навчальна книга, 2003. 200 с.
3. Жалдак М. І., Лапінський В. В, Шут М. І. Комп’ютерно-орієнтовані засоби навчання математики, фізики, інформатики. Київ: НПУ ім. М. П. Драгоманова, 2004. 182 с.

Номер
Розділ
Статті