Використання технології WebSocket для передавання даних у режимі реального часу

DOI: 10.31673/2412-9070.2020.064043

  • Бавенко А. О. (Bavenko A. O.) Державний університет телекомунікацій, м. Київ
  • Коба А. Б. (Koba A. B.) Державний університет телекомунікацій, м. Київ

Анотація

Запропоновано застосування сучасної технології для передавання даних у режимі реального часу — WebSocket. Відображено статистику кількості веб-сайтів та використання інтернету населенням. Аргументується, чим використання веб-застосувань ефективне для проектів. Визначено проблему швидкого передавання даних, а також актуальності інформації. Встановлено частини, на які поділяють веб-розроблення, та чим вони відрізняються. Наведено кілька прикладів. Досліджено технологію для отримання даних на веб-сторінку AJAX. Як саме реалізується використання цієї технології, можливості налаштування та функціонал, який вона надає. Також розглянуто її переваги щодо отримання даних порівняно зі способом при перезавантаженні сторінки. Проаналізовано недоліки використання цієї технології у разі, коли потрібні найактуальніші дані. Запропоновано технологію отримання даних на веб-сторінку Server-sent Event, її використання та функціонал, який вона надає. Визначено переваги, які вона дає в отриманні даних порівняно зі способом при використанні технології AJAX. Проаналізовано недоліки використання цієї технології. Розглянуто технологію WebSocket як найкраще вирішення для проектів, де необхідно у найкоротший термін передавати та отримувати данні. Показано принцип роботи, переваги використання порівняно з технологією Server-sent Event. Проілюстровано переваги та недоліки кожної технології, за допомогою яких ми можемо реалізувати передавання даних у веб-середовищі. Проаналізовано ефективність використання кожної технології порівняно між собою. Пояснюється чому технологія WebSocket заслуговує уваги як технологія для передавання даних у веб-середовищі і чому її можна назвати технологією для передавання даних у режимі реального часу.

Ключові слова: WEB; HTTP; WebSocket; веб-сервер; браузер; передавання даних; AJAX; Server-Sent Event; актуальність даних.

Список використаної літератури
1. URL: https://sdvv.ru/articles/elektronnayakommertsiya/statistika-interneta-2019-trafik-saytyi-blogi-domeny-sotsialnye-media-onlayn-reklama-ielektronnaya/
2. URL: https://uk.wikipedia.org/wiki/HTTP
3. URL: https://uk.wikipedia.org/wiki/AJAX
4. URL: https://ru.wikipedia.org/wiki/Serversent_events
5. URL: https://uk.wikipedia.org/wiki/WebSocket

Номер
Розділ
Статті