Особливості побудови систем фазового автопідстроювання з диференціальним зв'язком по фазі вхідного сигналу

DOI №______

  • Руденко Н. В. (Rudenko N. V.) Державний університет телекомунікацій, м. Київ

Анотація

Проведено аналіз інформаційних систем, ставиться і вирішується завдання з підвищення точності систем фазового автопідстроювання в сталих режимах за допомогою непоодиноких зворотних зв'язків, також досліджується їх вплив на перехідний процес і можливість підвищення порядку астатизму на два порядки. Пропонується методика синтезу масштабуючих пристроїв у статичній та астатичній системах фазового автопідстроювання. Розглядається можливість використання диференціальних зв'язків по фазі вхідного сигналу для підвищення точності в усталених режимах і досліджується можливість використання нелінійного зворотного зв'язку.

Ключові слова: інформаційна система; підвищення точності; сталий режим; синтез; фазове автопідстроювання.

Список використаної літератури
1. Бесекерский В. А., Попов Е. П. Теория систем автоматического управления. С-Пб.: Профессия., 2004. 752 с.
2. Кирпач Л. А. Підвищення швидкодії систем фазового автопідстроювання за допомогою розімкнених компенсаційних каналів управління: дис... канд. техн. наук: 05.12.13 / Держ. комітет зв’язку та інформатизації України; Одеська нац. академія зв’язку ім. О. С. Попова. Одеса, 2004.
3. Стеклов В. К., Охрущак Д. В., Стасюк В. И. Синтез многоконтурных итерационных систем фазовой автоподстройки в установившихся режимах // Изв. вузов. Радиоэлектроника. 2003. Т. 46. №8. С. 21–26.
4. Игнатов В. А., Стеклов В. К., Уваров Р. В. Коррекция нелинейных автоматических систем. Київ, 1993. 192 с.

Номер
Розділ
Статті