Варіант оцінювання опрацювання вимог зі створення системи підтримання прийняття рішень

DOI: 10.31673/2412-9070.2021.014548

  • Гаманюк І. М. (Gamanyuk I. M.) Державний університет телекомунікацій, м. Київ
  • Негоденко О. В. (Nehodenko O. V.) Державний університет телекомунікацій, м. Київ
  • Сторчак К. П. (Storchak K. P.) Державний університет телекомунікацій, м. Київ
  • Дзядович О. С. (Dzyadovych О. S.) Державний університет телекомунікацій, м. Київ

Анотація

На якість системи підтримання прийняття рішень (СППР) впливає процес створення цієї системи. Важливу частку процесу створення СППР посідають заходи, на яких обговорюються питання, пов'язані з опрацюванням вимог до системи. У цих заходах беруть участь як представники замовника, так і представники виконавця. Різність учасників зумовлює невизначеність. Важливо зрозуміти слабкі місця в заходах щодо опрацювання вимог до системи на ранніх ітераціях розроблення системи. Це дасть можливість вжити відповідних дій для покращення якості заходів щодо опрацювання вимог до системи. У статті запропоновано варіант використання байєсівських методів для оцінювання опрацювання вимог зі створення системи з підтримання прийняття рішень.

Ключові слова: байєсівські методи; системи підтримання прийняття рішень; оцінювання опрацювання вимог.

Список використаної літератури
1. Гаманюк І. М. Варіант застосування байєсівських методів для машинного навчання штучного інтелекту системи підтримання прийняття рішень у боротьбі зі спамом // Зв’язок. 2018. № 6. С. 14–17.
2. Байєсівські мережі в системах підтримання прийняття рішень. Навч. посіб. / М. З. Згуровський, П. І. Бідюк, О. М. Терентьєв, Т. І. Просянкіна-Жарова. Київ: ТОВ «Видавниче Підприємство “Едельвейс”», 2015. 300 с.
3. Горбань І. І. Теорія ймовірностей і математична статистика для наукових працівників та інженерів: монографія. Київ, 2014. 244 с.
4. Chiang S. Jao. Decision Support Systems. Intech 2010. 406 р.

Номер
Розділ
Статті