Розроблення та дослідження сучасних засобів безпроводового передавання інформації

DOI: 10.31673/2412-9070.2022.054751

  • Пархоменко В. Л. (Parkhomenko V. L.) Державний університет телекомунікацій, Київ
  • Щепак А. С. (Shchepak A. S.) Державний університет телекомунікацій, Київ
  • Пархоменко В. В. (Parkhomenko V. V.) Державний університет телекомунікацій, Київ
  • Бондаренко А. І. (Bondarenko A. I.) Державний університет телекомунікацій, Київ

Анотація

Важливість та актуальність опрацювання тематики розвитку безпроводових технічних засобів передавання є очевидною навіть у разі поверхневого огляду поширення трансподерів у сучасних пристроях та концепціях, зокрема, наприклад, концепції «розумного будинку». З огляду на те, що розвиток технологій передавання досяг істотного рівня, навантаження на канали трансляції інформації постійно збільшується, а отже, удосконалення наявних і дослідження нових способів передавання радіохвиль є актуальним і важливим, а відкриття в цій галузі можуть сприяти науковому прогресу.
Швидкий розвиток технологій інформаційного зв’язку та зростальна потреба в швидкому та надійному обміні даними зумовили актуальність дослідження сучасних засобів безпроводового передавання інформації. Безпроводові мережі є необхідними для забезпечення зв’язку між різними пристроями та віддаленими користувачами.
Дослідження в цій сфері дасть змогу розширити знання про сучасні безпроводові технології, їх принцип роботи, переваги та недоліки, а також можливості застосування в різних галузях, зокрема телекомунікації, медицині, транспорті тощо.
Дослідження також допоможе виявити потенційні проблеми безпеки та конфіденційності в безпроводових мережах та розробити ефективні заходи щодо їх захисту. Це особливо важливо за умов збільшення кількості кібератак та злочинів, пов’язаних зі зломом безпеки інформаційних систем.
Отже, дослідження сучасних засобів безпроводового передавання інформації є важливою та актуальною темою, яка відіграє вагому роль у розвитку технологій інформаційного зв’язку та захисту інформації.

Ключові слова: системи безпроводового передавання інформації; діаграма напрямленості радіосигналу.

Список використаної літератури
1. Shchepak A., Parkhomenko V., Parkhomenko V. Developing solution for using artificial intelligence to obtain more accurate results of the basic parameters of radiosignal propagation // Informatyka, Automatyka, Pomiary W Gospodarce I Ochronie S′rodowiska. 2021 11(1). Р. 36–39. URL: https://doi.org/10.35784/iapgos.2577
2. ХІ Наук.-техн. конф. студентства та молоді «Світ інформації та телекомунікацій»: зб. матеріалів. Київ: ДУТ, 2021. С. 15–16.
3. Горбенко І. Д., Гріненко Т. О. Захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах: навч. посіб. Харків: ХНУРЕ. 2003. 368 с.
4. Кравченко В. І., Пархоменко В. Л., Пархоменко В. В. Основи телебачення та радіомовлення: навч. посіб. Київ: Дистанційне навчання. 2019. 69 с.

Номер
Розділ
Статті